En sanning

Apr
2014
20

posted by on Vardag

5 258 comments

De senaste månaderna har inte min kropp mått som den ska. Jag har kämpat för att ta mig upp ur sängen och kämpat för att ens orka åka skidor i en halvtimme. Jag har känt mig sjuk ungefär varannan dag. Och min mage har varit kaos. Men tillslut blir ju detta en vardag och man blundar för hur det egentligen är. Men det har gått upp ett ljus och jag har insett att det är något jag måste ta tag i. Efter att ha fått hjälp av läkare utan några avvikande resultat så tog jag med mig Magnus och far ner till Ronneby, STAC. Där jag har fått hjälp förut med magen med bra resultat. Lång resa men så himla värt det! 

På STAC fick jag bra hjälp och det visade sig vara inflammation i magen. Som har gjort att lever och binjurar kämpat som galningar. Inte konstigt att det varit som det varit. Äntligen ett besked. samtidigt som det är tråkigt. Men utan besked kan jag heller inte bli bättre. Tänk att få bli pigg efter flera års kämpande. 

Nu har jag framför mig 6 otroligt tuffa veckor. 6 veckor utan kolhydrater, socker och tillsatser. Och 6 veckor UTAN träning. Detta för att få bort inflammationen. De första dagarna var rent ut sagt kaos. Jag har varit svimfärdig och jag ser godsaker framför mig hela tiden. Och jag vaknade en morgon och såg kött och lax framför mig, då ville jag bara kräkas. Men nu så, nu går det bra och det är gott igen! Jag vet inte om jag inbillar mig, men jag känner mig redan bättre. 

Vansbro halvironman har jag tyvärr fått ställa in. Men det blir ju fler tillfällen! 

Jag känner mig så positiv för att jag äntligen kan göra nått åt det, att ha fått bra hjälp. Och det känns så skönt att kunna motbevisa vissa människor som trott att jag har varit ”lat” och ”inbillat mig”. HA, typ en rak höger skulle ni haft!

Så det här ska nog kunna bli bra, till hösten hoppas jag kunna träna på igen. Nu får det liksom ta sin tid, träningen får komma i andra hand och hälsan i första! 

Sådärja, detta var nått som har blivit sanning för mig!

Ps. jag kan varmt rekommendera STAC, Anna Dettner och Joakim Dettner. GRYMMAST!

/Anna  

5 258 comments

   • Kai
  • Kam
  • Ann
  • Fay
  • Kia
  • Ian
   • w88